mY wOrDs

## aPpreciATe wHo & wHaT aROunD uRsELf ##

Monday, April 13, 2009

LIFE BEGINS AFTER MARRIED


semalam aku p cheng beng kat khuan sang...

ramai la auntie2 balik mai..depa duk bagi kaunseling pasal kawen ni...

LIFE BEGINS AFTER MARRIED...dengar macam menakutkan life married..depa cakap sebagai wife ni kita kena telan apa saja yang husband cakap...kita mesti layan depa even kita letih..sebab pompuan ni dilahirkan untuk multi task..ada extra energy untuk menjamin keharmonian family life...pompuan ni responsibilties as wife, mum and worker kalau bg sapa2 yang bekerja la...so be ready for new multi task life...lagipun time couple x sama dengan life lepas kawin..so kita kna la learn boleh tima perangai dia, dia pun kena la learn tima perangai kita..so untuk may it feels comfortable...

kita mesti selalu makes our married life advanturous..mesti selalu ada suprise..jangan buat bnda yang rutin je..kadang2 candle light dinner ke...

kita kna slalu join xtvt dia..bukan maksud contol dia..cuma kita be a his frenz juga..kalau dia p jogging ke, boleh la join..to makes we as his part of the xtvt...bukan la slalu..nnt dia kata kita nk keep our eys on him pula...nnt dia rasa x selesa..

married life ni kna always sharing..bru kita rasa close...pillow talks tu penting..apa2 pun we must buat kita rasa kita need each other..bru la berkekalan....

read more books @ magazines to know the tips for married life..likes woman weekly etc...

apa2 pun as wife kita kna bersabar banyak2...jangan main layan cakap lepas dan emosi...

nasihat ni memang banyak la bagi aku pedoman...i will use it my aunties...thanx for the nasihat..
be remember that married is not juz an 'I DO' words only...we must discover to makes it very a gorgeous life...

3 comments:

Manitc6 said...

Jangan la takut nak kahwin. Belum kahwin belum tahu. Nikmat kahwin hanya org yang dah kahwin saja tahu.

Kalau belum ada calon,, emmm ada chance.

DAYANA said...

well..ney..like i used to say...acceptance is everything..but above all..be true to urself and everything will eventually go well..i wish u the very best of luck!

neyrat khunphithak said...

thanx for the great support...