mY wOrDs

## aPpreciATe wHo & wHaT aROunD uRsELf ##

Saturday, February 14, 2009

a saturday.....

aku p tdo umah numi ari jumaat lepas abis clas. aku drive dr kola smpai sna dlm pkl 9 lebih. then smpai sna sembang dan masuk tdo pkl 2 lebih dah..masuk bilik aku sambung sembang dengan numi pula smpai pkl 4..then x blh teruskan dah sbb the next day dah janji dgn p teek.
the next day aku bangun pkl 845. aku ingt aku terlambat dah. aku terkejut smpai tertampar muka numi. dia pn terus terjaga..a very sorry from me, numi...then lepas dh mndi semua p la jumpa teek kat mcd n breakfast sesama2. cew dtg breakfast juga then dia balik. kami p kedai france taipie untuk tempahan photoshoot n wedding gown. nasib baik bawa commentator 2 org. so boleh la diorg bg pendapat. at last dpt 3 helai white wedding gown dgn 3 color dinner gown. 1 color maroon, blue black dgn light purple. yang untuk wedding day dapt 1 white wedding gown dgn 1 gold dinner gown. so x pyh amik byk2 dh sbb baju yang aku beli kat hadyai pn dh 2 pasang. baju traditional thai lagi. dah ada 5 pasang baju utk dipakai.tu pn x larat duk tukar dah. so finalize 2 baju kat umah aku ialah baju thai dengan white wedding gown la. utk umah p phat baju gold dinner gown dgn dress biru kehijauan yang aku beli tu.
leps settle semua pasal baju dan tempah ari utk photoshoot iaitu pada 9 march. kami p lunch dulu dan terus gerak ke umah bon. lepak sna smpai pkl 7. p melawat dia sbb dia dh delivered baby yang baru 6 bulan umonya dalm perut. she has to delivered that baby because the baby is not growth. so skrg dia dalam pantang la. kecian dia. nasib baik dia jenis strong woman so dia tabah menghadapi segala dugaan. u can try next time k my frenz...u still young..still got many times k...be strong my frenz!!!cheer!!!!
then gerak balik dengan destinasi masing2. p tek blk begia, aku blk kbg 3 dan numi dan cew balik bagan. aku drive area 90km/hours je sbb mata aku dah makin silau teruk la bila malam2. so aku kna buat spec lain dh. aku bru tau je sbb kan dh lama x drive malam2 ni. smpai lye huat garden, yah fon bgtau angklung cancel..adussssssssssssss............kalau aku tau x pyh la aku rush blk....haiya....it's too late to know that....
tgh drive p nie fon bgtau pasal pakej dia amik dulu. time dia, dia byr 80% pada ari pilih baju. so dia bg 5 barang percuma. so dia suh aku minta la next time pergi. aku dah pilih siap2 baju aku sebab kan jauh. susah la nak ulang alik. my fiance dah la duk jauh. aku nak jumpa assistant tu pn susah sbb dia dh appointment dgn org lain. aku malas nk appointment ari tu sbb takut x jd pergi sna. sbb tu la walk in je. so next time aku kna try negogiate tgk. kot2 blh dpt free gift lagi. yang aku pnya pakej dia cuma bg free gift, frame 8"x10" 2 pieces, 24pieces relative cards (1 pose) dgn 1 DVD presentation pictures with selected song. yang memang ada dalam pakej tu 1 frame 20"x30", 20"x15" album with 30poses. so aku dh puas ati dgn apa yg dia bg. kira worth it la..dah la servis bagus..layan customer pn peramah...mcm tu la baru kita pn sanggup melabur kat kedai dia...ni certain kedai, toke berlagak nak mampus...macam la kita ni dh x da kedai lain nk p...blah la lu....
balik mai umah..duk lepak sampai skrg..x da mood nk study sedangkan esok malam dh test IC DESIGN. kan tdo lewt..jd blur smpai skrg..dh la minum kopi umh bon td. aku kan x blh sgt minum kopi..jd mcm mabuk kopi pula...hahahaha...dh x study baik aku tdo esok blh bangun mai study....hopefully!!!!!!

2 comments:

cRd said...

HAI...NI CHG BR ADA PELUANG KOMEN BLOG NEYRAT... WA...DH SIAP PILIH BJ NOH.. NEYRAT AMBIK PAKEJ BRP $ PY...CHG BC TGK OK JGKLA..

SAD TO KNOE THAT UBON NEED TO DELIVERY AWAL...

MUGKIN ADA HIKMAH D SEBALIKNYA KAN?/

neyrat khunphithak said...

neyrat amik pakej rm2399.

ya la..neyrat pun sad..lagipun mungkin bukan rezeki anak itu untuk bersama dia...x pa lah..she can try next time...